Limonlu Dilimler Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 25 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Limonlu Dilimler nasıl yapılır
    Limonlu Dilimler yapılışı

    Limonlu Dilimler Malzemeler:

    Taban Hamuru:

    1,5 su bardağı un
    Üçte bir su bardağı toz şeker
    Yarım çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    Yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında

    Dolgu:

    4 yumurta
    1 + üçte bir su bardağı toz şeker
    1 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış ve süzülmüş (çok ekşi olur diye çekinirseniz yarısını su ile değiştirip limon kabuğu koyabilirsiniz)

    Limonlu Dilimler Hazırlanması:

    Fırını 175C'ye getirin. Küçük kare borcama yağlı kağıt yayın. Tabanı hazırlayın. Geniş bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu karıştırın. Yağı küp küp kesip una ekleyin.
    Mikserle veya elinizle iri kum haline gelene kadar karıştırın. Karışımı kaba elinizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yayın. 16-19 dakika (kenarları hafif kahverengileşene kadar) pişirin.
    Tabanı pişerken dolguyu hazırlayın. Tüm karışımı çırpın. Taban pişince ve hala sıcakken üzerine dökün. 20 dakika daha pişirin. (Kalıbı salladığınızda karışım sabit kalana kadar)
    Kesmeden önce tamamen soğutun. Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpin.


    [​IMG]