Limonlu Cheesecake Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 25 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Limonlu Cheesecake nasıl yapılır


    Limonlu Cheesecake malzemeleri:

    40 gram tereyağı

    400 gram labne peyniri

    200 gram krema

    1 paket yulaflı bisküvi

    4 adet yumurta

    1 paket vanilya

    140 gram toz şeker


    Limon kreması için malzemeleri

    100ml limon suyu

    5 adet yumurta

    1 adet rendelenmiş limon kabuğu
    15 gram mısır nişastası
    175 gram toz şeker
    200 gram tereyağı
    75 gram pudra şekeri


    Limonlu Cheesecake yapımı:

    Cheesecake‘in tabanını hazırlamak için bisküvileri ve erittiğiniz tereyağını blendırda çekip 24cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına, tabanı örtecek şekilde yayıp bastırın. Yumurta ve toz şekeri mikserde çırpın. Sırasıyla labne peyniri, krema ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

    Labne peynirli karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında 45 dakika pişirin. Limon kreması için tereyağını erittikten sonra yumurta, toz şeker, pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı orta ateşte sürekli karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alıp tezgahta biraz soğutun. Hazırladığınız cheesecake‘i kalıptan çıkartmadan önce spatulayla limon kremasını sürün. Kalıptan çıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın.

    Afiyet olsun...

    [​IMG]