Limonlu Ay Çöreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Limonlu Ay Çöreği Tarifi
    Oktay Usta Limonlu Ay Çöreği Tarifi
    Limonlu Ay Çöreği nasıl yapılır

    Limonlu Ay Çöreği Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Limonlu Ay Çöreği için malzemeler

    1 adet yumurta
    1 çay bardağı tozşeker
    Yarım paket kabartma tozu
    Yarım çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı sirke
    100 gram margarin
    50 gram tereyağı
    Alabildiği kadar un

    Muhallebisi için:

    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 adet limon

    Üzeri için:

    Pudra şekeri

    Limonlu Ay Çöreği pasta tarifi

    Karıştırma kabına 100 gram margarini ve 50 gram tereyağını alın ve karıştırın üzerine 1 adet yumurta kırın ve üzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın.

    Sırasıyla 1 çay bardağı toz şekeri, yarım çay bardağı sütü, yarım paket kabartma tozunu 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve üzerine alabildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.

    Hamuru biraz dinlendirin. Kreması için tencereye 1 su bardağı sütü alın üzerine, 2 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edin.

    Ilındıktan sonra içine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin. Hamuru 3 parçay ayırın ve açın. Her parçayı 6 üçgen parça olacak şekilde kesin. İçine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın.

    Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtlımış fırında pişirin. Pişen kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin.