Limonata

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu





  1. Limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir (Limon kabuğun beyaz kısmı fazla rendelenirse acımsı olur) yayvan bir kaba konularak rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şeker dökülür 1-2 saat bekletilir. Daha sonra bu ince rendelenmiş limon kabuklarının usare haline gelmiş suyu tülbentten süzülür, rendelenmiş kabukların üzerine tekrar su dökülerek renginin ve kokusunun çıkması sağlanır ancak çok sıkılırsa acımtırak bir tat meydana gelir. Kabuğu rendelenmiş limonlar sekize bölünür üzerine şeker dökülerek1-2 saat bekletilir İyice yoğrularak limonun suyunun kabuğundan ayrılması sağlanır. Kabuklar atılır. Çıkan limonsuyu süzülür ve yeterli miktar su ilave edilir. Daha önce çıkarılan usare halindeki limon kabuğunun rendelenmiş suyu ilave edilir. Şeker ve su ayarı yapılarak soğuk olarak içilir.