limonata nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 26 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Limonata Tarifi
    Limonata Yapımı
    Limonata Yapılışı


    [​IMG]



    Malzemeler :


    5 tane limon
    1.5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 tutam nane

    Yapılışı :

    1) Limonların dışlarını güzelce yıkayıp, kabuklarını rendeleyelim. Sularını sıkalım. Limon suyu ve posalarını derin bir cam kaseye koyalım.

    2) Bu arada bir tencereye su, şeker ve rendelediğimiz limon kabuklarının 1/4 ünü koyarak kaynatalım. (Ben kalan limon kabuğu rendesini toz şeker ile karıştırıp bir kavanoza koydum. Keklere, pastalara, bütün vanilya kullanmam gereken yerlere bir tatlı kaşığı kullanıyorum. çok hoş bir aroma veriyor.)

    3) Kaynamış şerbeti limon suyu ve posalarının olduğu cam kaseye boşaltalım. Soğuyunca naneyi de ilave ederek kasenin ağzını streç folio ile kapatalıp 24 saat bekletelim.

    4) 24 saat sonra bir tülbent yardımı ile limonatayı bir sürahiye süzelim. Buzdolabında soğutalım. Servis yapacağımız zaman zevkinize göre soda veya soğuk su ilave edelim. Ayrıca buz, limon dilimi ve bir yaprak nane ile süsleyerek ikram edelim.Günde bir bardak limonata, vücudun direncini artırır.