Limon Reçeli Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 1 Aralık 2013 tarihinde açılan konu


  1. Özellikle kış aylarında evlerimizden eksik etmediğimiz Limon'nun faydalarını saymakla bitiremeyiz.Böyle olunca limonu her yerde kullanmak en doğru beslenme yollarından olsa gerek.Limonu yemeklerde slaatalarda limonata yapımında kullandığımız tükettiğimiz gibi birde reçel yaparak tüketmeye ne dersiniz.

    Sizlere nefis bir reçel tarifi vermek istiyorum evet yanlış okumadınız başlığımıda okuduğunuz gibi Limon reçeli tarifimiz sizlerle;

    limon-receli-tarifi-.

    Limon Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeler;

    On İki tane limon
    800 gram toz şeker
    2.5 su bardağı su
    Ayrıca yarım limon suyu
    Limon Reçelinin Yapılışı;

    İlk önce limonları yıkayıp kabuklarını irice rendeleyin ve bir tencereye alın. İki limonu ince dilimleyip ekleyin. Tenceredeki limonların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 10 dakika kaynatın. Suyunu süzün ve yeni su ekleyerek aynı şekilde tekrar kaynatın.Son olarak toz şeker, limon suyu ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon dilimlerini ve kabukları üzerine ekleyip reçel kıvamında oluncaya kadar kaynatın. Kavanozlara doldurun ve serin bir yerde kapağı kapalı olarak saklayın.
     



  2. Anneme yaptırmam şart çok güzel duruyo canım çekti yahu :D :D