lezzetli türk kahvesi

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 26 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. TÜRK KAHVESİ


    [​IMG]



    TARİFİ



    2 kişilik



    2 tahta tatlı kaşığı şeker

    2.5 tahta tatlı kaşığı Türk kahvesi

    2 fincan soğuk su



    Özellikleri



    Kahve bakır cezvede yapılır..

    Fincanlar kahveye dökülmeden önce elle veya ocağın üzerinde hafif tutularak ısıtılır..nedeni hem lezzeti hemde köpüğü olsun diye..



    Yapılışı



    Bakır cezveye şeker ve suyu ilave ederek karıştırırız.. Şekerin iyice eridiğini gördükten sonra kahveyi ilave edip kısık ateşten birazcık fazla açık olacak şekilde ocağa yerleştiririz..



    Burada en önemli konu derler kahve fazla karıştırılmaz hayır efendim tahta kaşıkla yapıyorsak lütfen kahve hemen olsun gözüyle karıştırmayın..kahveyi hızlı hızlı değil ağır ve hafif bir şekilde karıştırın..tahta kaşığa ve kahveye sevginizi katın..belki çok saçma gelebilir ama mükemmel kahve böyle oluyor..

    Yavaş yavaş kahvenin tortusu gider pişmeye başlar.. bakarsınız ki köpük çıkıyor yavaş yavaş..sizde o köpüğü yavaşca alırsınız..ne dedik fincanlarımız sıcak ya da ılık olacak..bu ılımış fincana köpükleri kaşıkla alırız..biraz birine biraz diğerine pay ederek..

    Ve tekrar ocağa koyarız kahveyi..bakıyoruz kaynıyor alırız yavaşca kalanları pay ederek fincanlarımıza dökeriz..



    Kahve’mizin yanına bitter çikolata koyarız..bitterle kahve çok güzel içilir..bu arada kahve takdimi yani sunumu da çok önemlidir..Fincan tabağına güzelce peçeteyi üçgen yapıp üzerine fincanı koyarız..tepsimize yarım bardak su veya soda koyarak da ikram edebiliriz..