Lezzetli kuru fasulye pişirmenin püf noktaları nelerdir?

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Misafir tarafından 27 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Lezzetli kuru fasulye için tavsiyeleriniz nelerdir Lezzetli kuru fasulye pişirmenin püf noktası nedir
     



  2. Cevap: Lezzetli kuru fasulye pişirmenin püf noktaları nelerdir?

    Kuru fasulye pişirmeden önce 24 saat evvel soğuk suda beklenmeye alınmalıdır. Bu sürenin uzunluğu kuru fasulyenin içeriğindeki gazların salınması için önemlidir. 24 saatin ardından suda bekletilmiş kuru fasulyeler orta ateşte köpükleri çıkana kadar kaynatılmalıdırlar. Kuru fasulyelerin kaynatıldığı suyun yüzeyi köpükle kaplandıktan sonra süzgeç yardımı ile bu köpükler alınmalı ve ardından kuru fasulye ılık su ile yıkanmalıdır. Bu işlem kuru fasulyenin yendikten sonra vücutta meydana gelen şişkinlik ve gaz gibi şikayetlerin azaltılması için önemlidir.

    Kuru fasulyenin lezzetini arttırmak için tereyağında pişirmek önerilir. Ancak tereyağının iyice eritilmiş olması yemek sonrası midenin rahatsız olmaması için önemlidir. Tereyağını iyice eritip kavurma işlemini ardından gerçekleştirin.
    Eğer etli kuru fasulye yapacaksanız, etin kırmızı suyunu çıkarmaya dikkat edin. Etin kırmızı suyu yemeğin lezzetini kötü etkiler. Onca emekle hazırladığınız yemeğinizin lezzetini yitirmemesi için eti kavurmadan evvel iyice yıkayın.

    Domates salçasını iyice kavurduğunuzdan emin olmalısınız. Az kavrulan domates salçası tadını baskın hale getirerek yemeğin lezzetini etkiler.