Levrek Tava Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Levrek Tava Nasıl Yapılır
    Resimli Levrek Tava Tarifi
    Levrek Tava

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
    Yarım limon suyu
    tuz, karabiber
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    3-4 kırmızı soğan
    1 paket brokoli (dallarına ayrılmış)
    1 paket Brüksel lahanası (sapları kesilmiş)
    1 paket kültür mantarı veya karnabahar
    3-4 havuç (soyulmuş ve halka halka doğranmış.)

    Hazırlanması:

    1. Brokoli Brüksel lahanası mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin.

    2. Levrekleri yıkayıp kurulayın. Limon suyu tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün. Bu halde 10 dakika kadar bekletin.

    3. Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun. Sudan geçirip servis tabaklarına dizin.

    4. Geniş bir tavayı ısıtın. Yağı ilave edin. Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin.

    5. Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın. Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin. Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin limon dilimleriyle servis yapın.