Levrek Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Levrek Buğulama nasıl yapılır
    Levrek Buğulama yapılışı
    Levrek Buğulama tarifi
    balık buğlama resimli tarifler

    Levrek Buğulama Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeleri

    1 soğan
    1 büyük boy patates
    2 orta boy havuç
    2 büyük domates
    2 büyük levrek
    2 yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    tane karabiber
    defne yaprağı
    sarmısak
    su
    1 limonun suyu
    tereyağı
    kaşar rendesi

    Tarifi

    Derin bir tencereye su, 4 parçaya bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç, tane karabiber, defne yaprağı, limon suyu, sarmısaktan oluşan malzemeyi yerleştirip balıkları içine yerleştiririm. Balıklar 15 dk. kaynadıktan sonra kepçe yardımı ile balıkları alıp fırın tepsisine yerleştiririm. Suyun içindeki malzemeleri de balıkların etrafına serpiştiririm. Tencerede kalan suyun içine 2 tane yumurta sarısı, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurdu ayrı bir kapta hafifçe sulandırarak çırpıp, tenceredeki suya yavaşça ilave ederim. Bu suyu balıkların üzerine dökerim ve fırına veririm. Balıkların suyu kaynamaya başladığında tavada kızdırdığım kırmızı toz biberli tereyağını balıkların üzerinde gezdiririm. Kaşar peyniri serpip, fırınlarım. Kaşarlar kızardığında fırından çıkarıp servis yaparım.
    Afiyet Olsun