Letafet Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 5 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Letafet Kebabı Tarifi Resimli
    Letafet Kebabı Tarifi
    Letafet Kebabı






    LETAFET KEBABI
    • 500 gram sütdanası eti
    • 2 baş soğan
    • 30 gram margarin yağı
    • 1 kaşık zeytinyağı
    • 1 elma
    • 1 kaşık un
    • Yeteri kadar tuz

    YAPILIŞI
    Soğanları ince ince doğradıktan sonra tuzlayın ve zeytinyağıyla hafif ateşte kavurun. Eti kuşbaşı doğradıktan sonra unlayın ve margarin yağıyle orta derece ateşte kavurun. Yeteri kadar tuz serptikten sonra kavrulmuş olan eti kavrulmuş soğanlarla birlikte bir pyrex tencereye koyun.Kabuğu soyulmuş yuvarlak ve ince kesilmiş elmaları etin üstüne dizin,pyrex tencerenin kapağını örtüp hafif ısılı bir fırına sürün ve 2 saat pişirin. Patatesler pişince pyrex kabın ağzını açın ve kızarmış patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

    [​IMG]