Laz Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Laz Böreği Tarifi
    Laz böreği nasıl yapılır

    Malzemeler:

    Yufkası için:
    1 yumurta
    2 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1/2 paket kabartma tozu
    un

    Krema malzemeleri:
    Beş kilogram süt
    6 yumurta
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı un

    Şerbetin malzemeleri:
    2 yemek kaşığı toz şeker
    2-3 kaşık su
    1 yemek tereyağ
    [​IMG]
    Yufkanın tarifi:
    Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.

    Kremanın yapılışı:
    Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
    Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.

    Böreğin tarifi:
    Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
    Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
    4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
    Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
    Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
    En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
    Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
    şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet bal şeker olsun