Lavantalı Sütlaç

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 13 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler

    1/2 su bardağı pirinc
    2 1/2 su bardağı tam yağlı süt
    1 su bardağı kaynar su
    2 çorba kaşığı lavanta
    2/3 su bardağı şeker
    2 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası

    Yapılışı

    Süt, lavanta ve şekeri ufak boy bir tencerede kaynama noktasına getirip ateşten alın. Lavantanın süte kokusunu vermesi için bir kenarda minimum 30 dakika bekletin. Pirinci ufak boy bir tencereye kaynar su ile birlikte koyup 15 dakika orta ateşte pişirin. Ufak bir kasede mısır nişastasına birkaç kaşık su ekleyip karıştırın. Azar azar sıcak sütten ekleyip tekrar karıştırın. Nişastayı kaynattığınız lavantalı süte karıştırın. Bulabileceğiniz en ufak delikli kevgirden geçirerek sütü pirincin olduğu tencereye aktarın. Kısık orta ateşte 30 dakika boyunca zaman zaman karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ateşten alıp soğumasını bekleyin. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.



    Demet Canbulat haber7
     



  2. Cevap: Lavantalı Sütlaç

    Lavantalı... Nasıl olur ki acaba.Ben lavantayı dolap içlerinde koku amaçlı kullanıyorum :f40:
     


  3. italyan

    italyan Yasaklı


    Cevap: Lavantalı Sütlaç

    Bu tatlıyı en çok fısfıs İsmail seviyo olsa gerek:f30::)
     



  4. Cevap: Lavantalı Sütlaç

    Ama ben sütlaç sevmem ki örtmenimm.:(