Lalanga Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 23 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Lalanga Tatlısı nasıl yapılır
    Lalanga Tatlısı hazırlanışı



    Lalanga Tatlısı malzemeleri:

    *3 yumurta
    * 1 çorba kaşığı yoğurt
    * 1 çay kaşığı kabartma tozu
    * 1 su bardağı ılık su
    * Tuz
    * Un
    * Kızartmak için sıvı yağ

    Lalanga Tatlısı yapımı:

    Öncelikle Karıştırma kabına sıvı malzemeler alıp çırpalım. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvamı bağlayalım. Lokum hazırlanır gibi avucumuzun içine aldığınız hamuru baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesip hızlıca kızgın yağa atalım. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkaralım. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz . Ilık ikram edilir.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]