Lahmacun

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 28 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    HAMURU İÇİN

    1/2 paket yaş maya

    1 tatlı kaşığı şeker

    1 bardak ılık süt

    1 adet yumurta

    Aldığı kadar un

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    İÇİ İÇİN

    300 gr kıyma

    1 demet maydanoz

    2 adet domates

    3 adet sivri biber

    4-5 diş sarımsak

    1 adet soğan

    Pul biber, tuz

    YAPILIŞI

    Yaş mayamız şeker, ılık süt ve yağ ile eritilir. Unumuz elenerek mayamıza katılır. Yumurta ve yağ da ilave edildikten sonra hamurumuz yoğrulur ve mayalanması için üstü örtülerek bekletilir. Bu arada iç malzemesi için sarımsak, soğan, biber, domates ve maydanozlar ince kıyım doğranır ve bütün malzeme çiğden karıştırılır. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılarak elle açılır ve iç malzemeden yayılır. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilerek sıcak olarak servis edilir. haber7