Lahmacun Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli lahmacun tarifi
    Lahmacun nasıl yapılır

    gerekli malzemeler

    Üç buçuk su bardağı un
    2 çay kaşığı tuz
    1 paket kuru maya
    Yeteri kadar su

    İç harcı için

    250 gram kıyma
    1 adet kuru soğan
    3 adet domates
    2 adet biber
    Yarım demet maydanoz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    4 yemek kaşığı zeytin yağ
    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Derince bir yoğurma kabının içine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın
    Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması için üzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın
    Bu arada lahmacunun iç harcının hazırlayın
    Bir kabın içine küp küp doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun.
    Üzerine kıyma, salçalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın
    Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parçaya bölün ve elinizle çekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin
    Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından döküp, hamurun kenarlarını parmaklarınızla çekerek yükseltin
    Her bir lahmacunu, teflon tavaya çok az yağ dökerek üzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin
    Dilerseniz tava yerine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz