Lahmacun içi nasıl hazırlanır?

'Sorun Cevaplayalım' forumunda zamaneanne tarafından 24 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Lahmacun içi malzemeleri:

    750 gr kaburga kıyması(lahmacunda süper oluyo)
    4-5 adet domates
    4-5 adet biber
    3/1 demet maydanoz
    5-6 adet büyük boy soğan
    1 baş sarımsak
    2 yemek kaşığı biber salçası
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    karabiber
    pulbiber
    tuz

    Lahmacun içi Hazırlanışı:

    bütün malzemeleri küçük küçük doğradım, soğanlar robottan geçirdim.salçayı,sıvıyağı, baharatları ekleyip özleşmesi için elimle karıştırdım.
    bizim burada odun fırınları var oralarda pişirttiriyoruz lahmacunu. ama fırına götürme imkanı olmayanlar ekmek hamuru alabilir yada kendileri mayalı hamur yapıp merdaneyle açarak ortasına iç harçtan koyup evlerindeki fırında pişirebilirler.evdeki fırında kenarları kuru olabilir fırına koymadan sıvıyağla yoğurdu ezip sürerseniz daha yumuşak olur..ayrıca fırından çıkarında kenarlarını yağlamak gerekir..
    eğer evde deneyen olursa resim çekip yollarlarsa sevinirim…

    Afiyet olsun..