Lahmacun böreği

'Damak Keyfi' forumunda Gazel tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:
    3 adet yufka,
    500 gr kıyma,
    3 adet domates,
    2 adet kuru soğan,
    5 adet sivri biber,
    1 adet patates,
    Karabiber,
    1 yemek kaşığı tuzot,
    1 adet yumurta,
    125 gr margarin,
    1 kahve fincanı su,
    2 yemek kaşığı susam.

    Yapılışı:

    Domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı, patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince kıyın. Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun. Yufkaları ikiye bölün. Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkalara sürün. Uç kısmına harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Sıcak servis yapın.