Lahana Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Lahana Sarması Tarifleri
    Resimli Lahana Sarması Tarifi
    Lahana Sarması nasıl yapılır,
    Lahana Sarmasının yapılışı resimli Tarifi


    [​IMG]

    lahana sarması nasıl sarılır

    MALZEMELER

    •1 orta boy lahana
    •250-300 gr. kıyma
    •2 adet iri soğan
    •1 su bardağı pirinç
    •1 çay bardağı bulgur
    •2 kaşık tereyağı (50-60 gr.)
    •3/4 çay bardağı zeytinyağı
    •1,5 yemek kaşığı domates salçası
    •1 tatlı kaşığı biber salçası
    •Yarım demet maydanoz, dereotu
    •Pulbiber, karabiber, nane, reyhan, tuz

    Üzeri için:

    •Sıvı yağ
    •Sıcak su

    TARİF

    Lahanayı koçan kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha alın. Bıçak yardımıyla en üstteki lahana yaprağını ayırın. Bu şekilde sıra takip ederek tüm lahanaları teker teker ayırın.

    Derin bir tencerede su kaynatın. Kaynadıktan sonra suya bir miktar tuz ilave edin.

    Lahana yapraklarından 3-4 adet suya alıp haşlayın. Haşlarken bir tarafını 1 dk. kadar suda kalınca çevirip diğer tarafını da suya batırın.

    Haşlanan lahanaları bir tepsi ya da süzgece alıp suyunu süzdürün. Lahana yaprakalarının damarlı kısımlarını kesip sarmalık kısımlarınıda sarma boyu kadar keserek hazırlayın.

    Tüm iç malzemeleri karıştırıp hazırlayın.

    Lahana yapraklarını avcunuzun içine alıp bir miktar iç alıp kenarlarını kapatmadan incecik sarın. Alt kısmına lahananın damarları kısımlarını yerleştirdiğiniz tencereye, sardığınız lahanaları düzgünce yerleştirin.

    Sarmaların üzerine sıvı yağ gezdirin, tencerenin kenarından bir miktar tuz ilave ederek kaynar suyu sarmaların üzerine gelecek kadar fakat geçmeyecek şekilde koyun. En üste sarmaların dağılmaması için bir tabak yerleştirip kapağını kapatın. Ocağa alın kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dk. pişirin.


    alıntı