Kuzulu Bezelye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 6 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu



  1. Kuzulu Bezelyenin yapılışı Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    •250 Gr. Kuşbaşı Kuzu Eti
    •1 Kg Bezelye
    •2 Adet Soğan
    •6 Kaşık Tereyağı
    •2 Demet Dereotu
    •1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    •1 Tutam Tuz

    Hazırlanışı

    Soğanları ince ince doğradıktan sonra kuşbaşı et, 3 kaşık yağ, 1 demet dereotu ve tuzla birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte biraz su ile 20 dakika pişirin. Daha sonra 5 bardak suyun tamamına bezelyeyi, geriye kalan yağı, şekeri katıp 1 saat daha pişirin. Piştikten sonra tabağa alıp üstüne kalan dereotunu serpiştirerek servis yapın.