Kuzu Tandır tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 18 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuzu tandır tarifi resimli,kuzu tandır yapılışı,kuzu tandır,kuzu tandır nasıl yapılır

    Ot yiyip yıllarca yaşayacağıma et yerim aslan gibi ölürüm :) diyorsanız buyrun nefis bir kuzu tandır...

    [​IMG]

    Malzemeler



    1 kilo kuzu kol
    Yarım limonun suyu
    Damak tadınıza göre tuz


    Hazırlanışı




    Kuzu kolu kasaptan alırken tandır yapacağınızı belirtin ve 4 parçaya böldürün.
    Kuzu etlerini limon suyuyla ovun.
    Pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye etleri dizin.
    Tencerenin kapağını kapatın.
    Ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin.
    Kuzu tandır kısık ateşte pişerken suyunu bırakacak sonra da tekrar çekecektir.
    Suyunu çekmeye başladığında etlerin diğer tarafını çevirin.
    Tuzunu serpin.
    Et suyunu tamamen çekip, rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan indirin.
    Patates püresi ya da pilavla servis yapabilirsiniz.

    Püf Noktaları



    Kuzu kolu mutlaka kemikli alın. Pişerken etler kemikten ayrılıyor, servisi kolay oluyor hem de kemik ekstra lezzet veriyor.
    Kuzu tandır mutlaka kısık ateşte pişmelidir. Böylelikle tel tel ayrılan, pamuk gibi bir et yemeği oluyor.
    Damak tadınıza göre kekik de ekleyebilirsiniz ama bence hiç gerek yok.