Kuzu Kol Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kuzu Kol Sarma Tarifi
    Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır

    Malzemeleri

    Bir adet kemiği alınmış Kuzu kolu
    bir çorba kaşığı Biber salçası veya domates salçası
    2-3 diş sarımsak
    bir çorba kaşığı sıvı yağ–Kekik,tuz,
    bir fincan Galeta unu
    bir kaç dal Maydanoz
    Karabiber miktarı isteğe göre.

    [​IMG]

    Yapılışı
    Kemikleri çıkarılmış Kuzu kolunu Tezgahın üzerine alalım.Diğer tarafta bir kasenin içine sıvı yağımızı koyup içine dövülmüş sarımsakları,Kekik, Karabiber,Salça,Tuz ilave ederek iyice karıştırıp etimizin her tarafına bu karışımı sürelim.Sonra Galete ununu etimizin üzerine serpelim ve doğradığımız maydanozlarıda ilave ederek etimizi sıkıca rulo şeklinde saralım. Açılmaması için kuvvetli bir makara ipliği ile birkaç yerinden bağlıyalım.

    Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz sarma etimizi Kızgın bir fırında önce 240 derecede sonra etimiz kızarmaya başlayınca 150 derecede pişirelim.