Kuzu Kapama Kırklareli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 8 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kuzu Kapama Kırklareli
    Kırklareli Kuzu Kapama
    Kuzu Kapama Tarifi
    Kuzu Kapama Yapılışı
    Kırklareli Yöresel Yemekleri


    [​IMG]

    Malzemeler

    6 parça kemikli kuzu eti
    1 demet taze soğan
    2 kıvırcık salata
    5 diş sarımsak
    1.5 yemek kaşığı tereyağı
    1su bardağı su
    tuz

    Hazırlanışı
    Bir tavada yağ eritilir, etlerin altı üstü çok az kızartılır ve bir tepsiye alınır. Soğanların yeşil tarafları ve kıvırcıklar doğranır. Tepsideki etlerin üzeri bu yeşilliklerle kapatılır. Su, sarımsak ve tuz ilave edilerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
     



  2. Cevap: Kuzu Kapama Kırklareli

    Hayrola blue bana garezin var galiba ...Bu ne böyle ? :)