Kuzu haşlama nasıl yapılır Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli kuzu haşlama tarıfı ve yapılışı
    kuzu haşlama nasıl hazırlanır

    Malzemeler

    Yarım kg kemikli kuzu eti
    2 havuç
    3 patates
    1 limon
    Tuz,
    karabiber
    [​IMG]
    Kuzu Haşlama



    Kuzu Haşlama Tarifi:

    Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu sovup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz