Kuzu Etli Patlıcan Söğürme Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 5 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuzu Etli Patlıcan Söğürme
    Resimli Kuzu Etli Patlıcan Söğürme Tarifi,
    Kuzu Etli Patlıcan Söğürme nasıl yapılır,
    Kuzu Etli Patlıcan Söğürme yapılışı


    [​IMG]

    Kuzu etli patlıcan söğürme Hatay yemekleri

    Malzemeler

    400 gr. kuzu eti
    1 adet kuru soğan
    3 adet domates
    150 gr. tereyağı
    1 kg. patlıcan
    1 yemek kaşığı pul biber
    5 diş sarımsak

    Hazırlanışı

    Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir. Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Pul biber ilave edilir. Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur. Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir. Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir. Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir. İstenilen şekilde süslenerek servis edilir.