Kuzu Etli Bahar Türlüsü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuzu etli bahar türlüsü nasıl yapılır
    Kuzu etli bahar türlüsü yapılışı
    kuzu etli bahar türlüsü yapımı

    [​IMG]

    Kuzu etli bahar türlüsü malzemeleri

    500 gr kuzu kuşbaşı
    4 soğan
    300 gr bezelye
    300 gr bakla
    2 enginar
    5-6 kiraz domates
    2 taze sarımsak
    2 çorba kaşığı un
    1'er çay kaşığı kekik, karabiber
    1 defne yaprağı
    2 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber

    Kuzu etli bahar türlüsü hazırlanışı

    Kuzu etli bahar türlüsü: Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.

    Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.