Kuyruklu Oruk Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuyruklu Oruk Tarifi
    Kuyruklu Oruk nasıl yapılır
    Kuyruklu Oruk yapılışı

    Kuyruklu Oruk Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    • 250 gram kıyma
    • 250 gram koyunun kuyruk yağı
    • 1 kg köftelik bulgur
    • 1 baş soğan
    • 1 bağ maydanoz
    • zeytinyağı
    • kimyon, kırmızı biber
    • bir avuç un
    • tuz
    • biber salçası.


    Yapılışı:

    1. Islatılmış bulgur, biber salçası ile, ara ara el Islatılarak iyice yoğrulur.
    2. Taş dibekte, tahta tokmak ile ezilen et, bu karışıma ilave edilir.
    3. Biraz un eklenir ve tekrar yoğrularak, hamur haline getirilir.
    4. .Bu hamur küçük parçalara ayrılır ve bu parçaların parmaklar yardımı ile içleri oyulur.
    5. Kıyma, kuyruk yağı, ince kıyılmış soğan beraberce kavrulur. Maydanoz, ince kıyılmış kırmızı biber, kimyon, tuz eklenerek iç hazırlanır.
    6. Hazırlanan iç konularak ağzı kapatılır ve tepsiye dizilir.
    7. Üzeri yağlanır ve fırına verilir.