Kuşkonmaz Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuşkonmaz Böreği Nasıl Yapılır
    Resimli Kuşkonmaz Böreği Tarifi
    Kuşkonmaz Böreği nasıl Yapılır
    Kuşkonmaz Böreği resimli tarif

    [​IMG]

    Kuşkonmaz Böreği İçin Kullanılan Malzemeler :

    250 gr un
    1 fincan zeytinyağı
    1 demet kuşkonmaz
    1 adet enginar konservesi
    1 fincan parmesan peyniri
    1 çay kaşığı tuz

    Kuşkonmaz Böreği Tarifi :

    Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur. 30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır. Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır. Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır. Hamur 3′e ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır.Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır. 180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir.