Kuşbaşı Etli Otlu Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 17 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kuşbaşı Etli Otlu Pilav nasıl yapılır
    Kuşbaşı Etli Otlu Pilav hazırlanışı








    Kuşbaşı Etli Otlu Pilav Tarifi Resimli

    Kuşbaşı Etli Otlu Pilav malzemeleri

    250 gr kuşbaşı et
    3 su bardağı baldo pirinç
    5 su bardağı et suyu
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    30 gr tereyağı
    2 damla limon suyu
    1 tutam tuz


    Kuşbaşı Etli Otlu Pilav yapımı:

    Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletelim. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzelim. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyalım. Minik doğranmış kuşbaşı eti kavuralım. Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavuralım. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirelim. Ateşi kısıp pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirelim. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edelim. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatalım. 5 dakika dinlendirelim. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastıralım. Servis tabağına ters çevirip alalım. Servis yapalım. Afiyet olsun...



    [​IMG]