Kuruyemişin Faydaları Nelerdir

'Şifalı Bitkiler' forumunda HazaN tarafından 31 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kuruyemişle gelen sağlık
    Kuruyemişin yararları

    [​IMG]

    AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

    -Kolesterolü düşürür.
    -Damar sertliğini giderir.
    -Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
    -Kalp ve sinir hastalıklarını önler..
    -İdrar söktürür.
    -Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.

    ANTEP FISTIĞI FAYDALARI

    -Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
    -100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35“ini karşılayabilmektedir.
    -Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
    -Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir.
    -İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
    -Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
    -Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

    YER FISTIĞININ FAYDALARI

    -İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir.Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
    -İçerdiği B3 vitamini kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır, zihni açar.
    -Kanın pıhtılaşması, kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir.
    -Posalı bir besindir. Posalı besinler kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttığı ve bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korunmada faydalı olurlar.

    LEBLEBİ FAYDALARI

    -Anne sütünü artırır.
    -Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
    -Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
    -Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

    KABAK ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

    -Böbrekleri güçlendirir.
    -Böbrek, mesane iltihaplarını önler..
    -İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
    -Bağırsak kurtlarını düşürür.
    -Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.

    KURU KAYISI FAYDALARI

    -Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
    -Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.
    -Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
    -Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.
    -Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
    -Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.
    -Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.
    -Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
    -Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
    -Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
    -Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.
    -Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.
    -Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.
    -Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır.
    Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir.

    FINDIĞIN FAYDALARI

    Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
    İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
    E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
    İçerdiği E vitamini şeker hastalığının gelişimini engeller; kalp, damar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine faydalı olur, prostat kanserinden korur.
    Fındıkta bulunan B5 vitamini stresi giderici özelliği olan bir vitamindir.
    İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.
    Gebelikte mutlaka takviyesi gereken B9 vitamini içerir. B9 vitamini damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltır.
    İçerdiği D vitamini kırmızı kan hücrelerinin yapımında rol alır, cilt yaralarının iyileşmesini hızlandırır.
    İçerdiği krom, kan şekerindeki oynamaları engellemek için gereklidir.

    CEVİZ FAYDALARI

    -Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
    -Beynin çalışmasını güçlendirir.
    -Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
    -İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
    -Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    -İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
    -Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur: Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler.. Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
    Kansızlığı önler.
    -Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
    -Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
    -Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
    -Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
    -Safra kesesi taşı oluşumunu engellediği saptanmıştır.

    TUZLU FISTIK FAYDALARI

    -Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
    -Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.
    -Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.
    -Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.