Kurutulmuş Taze Fasulye Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 1 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kurutulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi
    Kurutulmuş Taze Fasulye Nasıl Pişirlir

    Kurutulmuş Taze Fasulye


    Malzemeler
    • 1/2 kg. kurutulmuş fasulye
    • 250 gr. kuşbaşı et
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yapılışı

    Eti tencereye alarak pişirmeye başlayın. Et suyunu çekip, kavrulmaya başlayınca 1/2 çay bardağı su ilave edip biraz daha pişirin.

    Soğanı küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin ve soteleyin.

    Salça ve pul biberi de ete ekleyip hafifçe kavurun.

    Ayrı bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Fasülyeleri ipi ile ( Fasülyeler ipe dizilmiştir.) suya batırarak yaklaşık 10 dk. kaynatın.

    Fasulyeler yumuşayınca süzün ve 1 kez soğuk suya tutun.İpinden sıyırın.

    İpten sıyırdığınız fasülyeleri diğer tencereye aktarın ve etle beraber iyice karıştırarak pişirmeye devam edin. İçine 2 su bardağı sıcak su ilave edin ve fasulyeler pişene kadar kısık ateşte tutun.

    Pişmesine yakın, tuzunu ilave edin, suyunu kontrol edin ve altını kapatın.

    [​IMG]