Kurutulmuş Sebze Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kurutulmuş Sebze Yemekleri


    Kuru Sebze Kavurması


    Malzemeler:
    Kurutulmuş biber
    Kurutulmuş patlıcan
    Kurutulmuş domates
    Tereyağ, sıvıyağ
    Tuz

    Yapılışı: Sebzeler 10 dakika kadar ılık suda bekletilip güzelce yıkanır. Daha sonra bir tencerede kaynayan suya bir miktar tuz atılıp yıkanmış sebzelerden ilk önce patlıcan 10 dakika sonra da biber ve domates eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan sebzeler süzülerek tavada eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ da ilave edilerek 1-2 dakika kavrulur ve servis edilir.

    Kuru Sebze Yemeği

    Malzemeler:
    100 gr kuru patlıcan(doğrama olan)
    Bir avuç kuru bamya
    1-2 adet küçük kuru biber
    4-5 adet kuru domates
    1-2 yemek kaşığı karışık salça (domates-biber)
    250 gr dana kuşbaşı
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 baş kuru soğan

    Yapılışı: Kuru patlıcan ve bamyalar sıcak suda 4-5 kez yıkanır. Tencerede yağda doğranmış soğan ve etler kavrulur. Salça eklenir biraz daha kavrulduktan sonra kuru patlıcan,bamya doğranmış kuru domates ve biberler atılır karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su konulduktan sonra düdüklü tencerede pişirilir. (15-17 dakika)

    Kuru Sebze Kızartması

    Malzemeler:
    Kuru biber
    Kuru patlıcan
    Kuru domates
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 kaşık domates salçası
    Yarım et bulyon

    Yapılışı: Kuru biber, kuru patlıcan, kuru domatesi yumuşayana kadar sıcak suda haşlıyoruz. Bir tavanın içerisine sıvıyağ, salça ve et bulyonu koyup kavuruyoruz. İçerisine haşlandıktan sonra süzdüğümüz sebzeleri ekliyoruz ve karıştırıp bir taşım pişiriyoruz. Bir tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapıyoruz.