Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
    Resimli Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
    Kurutulmuş Biber Ve Patlıcan Dolması Tarifi
    [​IMG]
    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan – Biber Dolması

    Malzemeler

    25 Adet Kuru Patlıcan
    25 Adet Kuru Biber
    ½ Kg. Pirinç
    6-7 Adet Orta Boy Soğan
    5 Adet Sivri Biber
    1,5 Su Bardağı Zeytin Yağı
    6-7 Adet Domates
    8 Diş Sarımsak
    1 Demet Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Salça
    2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
    1 Çorba Kaşığı Karabiber
    2 Çorba Kaşığı Nane – Tuz


    Hazırlanışı
    Patlıcan ve biberleri yıkayarak az tuzlu kaynar suya atarak haşlayın. Haşlanan patlıcan ve biberleri çıkarıp suyunu süzüp bir kenara alın. İç malzemeye hazırlamak için zeytinyağını bir tencere alın, soğanları soyarak yemeklik şekilde küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. Sivri biberleri ince ince doğrayarak soğanların üzerine ilave edin ve soğanlarla biberleri iyice kavurun. Domatesleri rendeleyerek üzerine ilave edin. 1-2 kez karıştırdıktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinçleri ekleyerek biraz daha kavurup, tuz, karabiber, nane ve ince ince kıyılmış maydanozları da tencereye ilave edin. Domatesler suyunu salıp, çekene kadar pişirin ve ocağı kapatın. Nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın.Hazırladığınız iç malzemeyi haşladığınız patlıcan ve biberlerin içine bir kaşık yardımıyla yarısı dolu şekilde bastırmadan doldurun. Çok sıkı olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde pirinçler pişmeyebilir veya dolmaların üzerinden taşabilir. Hazırladığınız dolmaları dik şekilde tencereye dizin. Tencereye dolmaların üzerini kapatacak kadar (en üstteki dolmalarla aynı seviyede olacak şekilde) su ekleyerek önce orta ateşte su kaynayana kadar pişirin. Daha sonra ocağı kısarak pirinçler yumuşayana kadar pişirip, biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.​