Kurutulmuş Bamya Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 18 Ekim 2011 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Kurutulmuş Bamya Yemeği



    Kurutulmuş Bamya Yemeği Tarifi

    Kurumuş Bamya Yemeği
    Dolu dolu iki avuç kuru bamya
    1 adet orta boy soğan
    Yarım kahve fincanı sıvı yağ
    Tepeleme 2 tatlı kaşığı domates salçası
    Tatlı kaşığının ucu ile biber salçası
    2 adet orta boy olgun domates
    2 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da erik ekşisi
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 adet limonun suyu
    tuz
    Yemeğin yapılışı
    Bamyaları kaynar suyun içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün. Dizildiği iplerden kurtarın.
    Tencereye yağı ve çok ince doğradığınız soğanları kuyun, şeffaflaşana kadar kavurun.
    Salçaları ekleyin, biraz soğanla kavurun ki salçanın ham kokusu çıksın. Domatesin kabuklarını soyun, minik minik doğrayın. Sarmısakları ince ince dilimleyin. Doğradığınız domatesleri (veya püreyi) ve sarmısakları tencereye ekleyin. Yumuşayana kadar beş dakika pişirin. Kaynar suyu tencereye ekleyin, bir iki taşım kaynatın. Bamyaları ve nohutu ilave edin.
    Tuz ve nar ekşisiyle tatlandırıp, yemek özümsenene kadar 30-45 dakika arası kısık ateşte pişirin. En son limon suyunu ekleyip kapatın.
    [​IMG]