Kuru Patlıcan Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 7 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

    Malzemeleri

    10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
    200 gr yeşil mercimek
    100 gr iri bulgur
    2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
    1 çay bardağı nar ekşisi
    4 diş dövülmüş sarımsak
    100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını
    kullanabilirsiniz)
    1 çorba kaşığı nane
    Karabiber

    Yemeğin Hazırlanışı

    Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin. Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir). Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin. Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz. Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz.