Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
    Resimli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
    Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

    Malzemeler:
    [​IMG]
    - 1 dizi kuru patlıcan (Marketlerde de bulunabiliniyor.)
    - Yarım kilo orta yağlı kıyma
    - 2 büyük kuru soğan
    - 5 diş ezilmiş sarımsak
    - 1 su bardağı pirinç
    - Yarım su bardağı bulgur
    - 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
    - 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
    - 1 yemek kaşığı erik ekşisi
    - 1 yemek kaşığı nar ekşisi
    - Çeyrek su bardağı su
    - Tuz, karabiber

    Sos için malzemeler:

    - 1 yemek kaşığı salça
    - 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    - Kaynar su

    Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun. Bulgur yerine aynı ölçüde pirinç de kullanabilirsiniz. Patlıcanların içini doldurun. Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği. Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, üstüste pişirilmesi tavisye ediliyor. Bu şekilde içlerinin dışarı çıkmayacağı söyleniyor. Ben içlerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim. Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim.

    Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın.​