Kuru meyveli-cevizli irmik tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 30 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kuru meyveli-cevizli irmik tatlısı
    [​IMG]

    Malzemeler:

    1.5 su bardağı irmik
    75gr tereyağı (margarinde olabilir)
    1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
    ½ su bardağı kuru üzüm
    1 su bardağından iki parmak eksik irice parçalanmış ceviz içi (fındıkta olabilir)
    5 su bardağı süt

    Üzeri için:

    Kuru incir
    Kuru kayısı
    Kuru üzüm
    tarçın

    Yapılışı:

    Teflon tencerede yağı erittim üzerine irmikleri ilave ettim ve rengi dönmeye başlayınca ceviz içlerini ekledim.İrmikler pembeleşinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştararak kavurdum.Toz şeker ve kuru üzümleri ekledim.Şeker eriyene kadar karıştırarak kavurmaya devam ettim.Şeker eridiğinde sütü ilave ettim.Bu aşamada dikkat etmek gerekiyor.Bir yandan karıştırmak gerektiği için,elinize dikkate etmelisiniz sıçrayabiliyor.Karıştırarak sütü çekmesine yardımcı oldum.Sütü çekince ocağı kapattım.
    Kupların her birinn dibine 1 adet kuru kayısı,1 adet kuru incir ve 1 çorba kaşığı kuru üzüm yerleştirdim.Üzerlerine tatlıyı paylaştırdım.
    Tatlının üzerine dibinde yaptığım işlem tekrarladım.Oda ısında soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirdim.Servis yaptım.
    Afiet olsun,



    Meltem mutfakta kaynak