Kuru Kaysı Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 17 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Vanilya kokusunun ayri bir aroma verdigi kuru kayisi receli kahvaltilarimizin vazgecilmezi.......

    Malzemeler:
    500 gr. kuru kayısı
    5 su bardağı su
    2.5 su bardağı toz şeker
    Bir tutam vanilya
    Limon suyu
    200 gr file badem

    yapılışı
    Derince bir tencerede suyu kaynatın. Sonra, kuru kayısıları içine atın. Daha sonra da, toz şeker ile az vanilyayı ilâve edin. Kayısılar pişmeye yakın, reçele yarım limonun suyunu sıkın. Sicak suda islatiliip kabuklari soyulmus bademleride ilave edin.Sogumaya birakin.Afiyet olsun.....
     



  2. Cevap: Kuru Kaysı Reçeli

    çok güzel görünüyor teşekkürler
     



  3. Cevap: Kuru Kaysı Reçeli

    birden fazla kaysı dan yemek çeşitleri de var sanırım :f20::f63::f118:
     



  4. Cevap: Kuru Kaysı Reçeli

    Valla süper gözüküyor tesekkürler Blue teyzecim bu arada canımı çektirmeyi başardın :f20:
     



  5. Cevap: Kuru Kaysı Reçeli

    çok güzel görünüyor hemen deneyeceğim