Kuru Kayısılı Muhallebi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 26 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kayısılı Muhallebi

    [​IMG]

    Malzemeler

    * 3 kahve fincanı toz şeker
    * 3 kahve fincanı un
    * 1 litre süt
    * 1 yumurta sarısı
    * Vanilya
    * 75 gr tereyağı
    * 8-10 kuru kayısı
    * Biraz badem
    * Ayrıca 1 bardak şeker


    Hazırlanışı :


    * Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
    * 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
    * Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
    * Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
    * Muhallebiyi dökün.
    * Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.