Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi


    Resimli Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

    Malzemeler

    Yarıın kg. kuru kayısı,
    1 litre su,
    yarım kg. şeker,
    1 su bardağı portakal suyu,
    200 gram taze kaymak,
    1 su bardağından 1 parmak eksik fındık içi.

    [​IMG]


    Yapılışı


    Kuru kayısıları bol suyla yıkayın. Sonra 1 litre suya ekleyin. 1 gün bu şekilde bekletin. Şeker ilave ederek, 1 saat kaynatın.

    Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin.
    Soğuyana dek bekletin. Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyun.
    Servis yapın.


    Afiyet Olsun