Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası Tarifi
    Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası Tarifi
    Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası nasıl yapılır

    Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler :

    1/2 su bardağı kuru fasulye
    1 su bardağı erişte
    5 su bardağı su
    1 adet küçük soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber

    Kuru Fasulyeli Kesme Çorba yemeğinin hazırlanışı:
    Akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeler 5 bardak su ilave edilerek haşlanır. Fasulyeler iyice yumuşayınca erişteler eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir ve erişteler pişene kadar kaynatılır. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Salça eklenir ve birkaç dakika daha çevrilir, fasulyeli karışıma katılır. Bir iki taşım daha kaynatılır ve sıcak servis edilir.