Kuru fasulye bastısı tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 16 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. kuru fasulye bastısı,kuru fasulye bastısı yemeği,kuru fasulye bastısı yapılışı

    KURU FASULYE BASTISI

    Malzemeler
    1/2 kg fasulye
    250 gr kuşbaşı koyun eti
    1,5 çorba kaşığı margarin
    1 kahve kaşığı biber
    soğan
    tuz

    Hazırlanışı
    Tencereye etler, doğranmış soğanlar, yağ koyulur, harlı ateşte pembeleşinceye kadar karıştırılır. Ateş hafifletilir. Akşamdan suda bırakılmış fasulyeler tencereye dökülür. İyice üzerine çıkana kadar su ve kırmızı biber koyulur. Orta sıcaklıkta pişirilir. Tuz, ineceğine yakın koyulur. Yağı ile kalınca indirilir.

    [​IMG]