Kuru Dolma Nasıl Yapılır? Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 1 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kuru dolma malzemeleri:
    kurutulmuş patlıcan biber kabak
    1 su bardağı pirinç
    2 adet orta boy kuru soğan
    100 gr. dolmalık kıyma
    1 su bardğı haşlanmış nohut
    bir miktar maydonoz
    bir miktar karabiber
    1 çorba kaşığı kuru nane
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    6 diş sarımsak
    yeterince tuz.

    kuru dolmanın yapılışı:
    Patlıcanlar, biber veya kabaklar sıcak suda yarım saat kadar bekletilir. Derin genişçe bir tencerede kaynayan suda kurutulmuş sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür.
    maydanoz ve sarımsaklar ince ince doğrnır. Soğanlar ise yemekli dğranır diğer malzemelerle güzelce karıştırlır. Sonra haşlanan patlıcanların içine doldurulur.
    Pişirme tenceresinin dibinde yağ ve salçaları ilave ederek kavrulur. Dolmalar yan yana dizilir. Dolmaların yarısını geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Orta ateşte pişirilir

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/kuru-dolma-57875.jpg]kuru-dolma-57875[/IMGALT]