Kürt Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 7 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kürt Böreği

    [​IMG]
    Malzemeler :
    4.5 su b.un

    1 çay b.yoğurt
    1 çay b.sıvıyağ
    200 gr.margarin
    2 yumurta
    3 çorba k.pudra şekeri
    1 p.kabartma tozu
    yarım çay b.su

    Üzeri için:

    pudra şekeri


    Hazırlanışı :
    Önce bir karıştırma kabına un alınır. ortası havuz gibi açılır. Havuzun içine yoğurt, yumurta, sıvıyağ konur. unun üzerine kabartma tozu eklenir. Önce havuzun içi olmak kaydıyla tüm malzeme karıştırılır. Hamur sert olursa su ilavesi ile hamurun kıvamı ayarlanır. Hamurdan 1 parça üzerine bütün bir yufka açmak için ayrılır. Kalan hamurdan 20 beze yapılır. Yarım saat dinlenen hamur bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına yumuşatılmaş yağ sürülerek üst üste konur. 20 yağlanmış beze bir defada açılır. Bir tepsi büyüklüğüne gelen hamura kalan yağdan biraz sürülüp sıkı bir rulo yapılır. Rulo 3 e bölünerek buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Hamurlar dik bir şekilde üzerine basılarak yassıltılır. Tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine biraz daha margarin sürülüp pudra şekeri ekilir. diğer iki hamura da aynı işlem uygulanır. En üstüne ayırdığımız hamur ince bir şekilde açılıp kapak yapılılr. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı
    çıkan böreğ dikdörtgen dilimler şeklinde kesilir ve üzerine bolca pudra şekeri elenir.

    afiyet olsun
     



  2. Cevap: Kürt Böreği

    Görünüşünü kete ye benzettim .Ben hiç yemedim acaba tadı nadıldır..:f20: