Kurban Nasıl Kesilir Resimli

'İslami Bilgiler' forumunda Wish tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kurban Kesme usulleri resimli anlatım
    Resimli kurban kesimi
    Kurban kesimi resimli grafikli anlatım
    Kurban Nasıl Kesilir


    KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

    Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur Kurban olabilmesi için, hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir Hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması ibadetin sıhhati için şarttır

    - Bir ya da iki gözü kör olan havyanlar kurban edilemez

    - Kulağı ve boynuzunun üçte biri gitmemiş olmalı, burnu kesik olmamalı

    - Kuyruğunun üçte biri gitmemiş ve ağır hasta olmamalı

    - Kesim yerine yürüyerek gidemeyecek derecede aksak olmamalı

    - Dişlerinin yarıdan fazlası düşmüş olmamalı, dilinin büyük bölümü
    yerinde olmalı

    - Koyun ve keçide bir, sığırda iki memesi kurumuş olan hayvan kurban edilemez


    KURBANLIK SIĞIRIN YATIRILMASI

    Yaklaşık 8 metre uzunluğunda kalın bir ip önce boynuzlardan sıkıca bağlanarak boyuna geçirilir .

    [​IMG]

    Ardından ip hayvanın ön ayakların koltuk altından sırtına doğru dolanarak bağlanır

    [​IMG]

    İp sol tarafından arka kısma devam ettirerek karın ve arka ayak arasından sırta doğru dolandırılır

    [​IMG]

    Sırt kısmından uzanan iple 2 kişi kurbanı geriye çekerken önde 1 kişi kurbanın başını tutar

    [​IMG]

    Kurbanın yüzü kıbleye çevirilip ön ve arka ayaklar birbirine bağlanır Kesim tamamlandıktan sonra hayvanın içindeki kanın daha güzel boşalması için ayaklardan biri (sol akra tercih edilmeli) serbest bırakılmalı Küçükbaş hayvanlarda bir ayak bağlanmayabilir

    [​IMG]