Kurban Bayramı’nı Sağlıklı Geçirmek İçin Öneriler

'Zaman Tüneli' forumunda Eylem tarafından 16 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Kurban Bayramı’nı Sağlıklı Geçirmek İçin Öneriler

    [​IMG]
    Kurban Bayramında haliyle et tüketimi çok fazla oluyor bu nedenle birden bire midelere yüklenme yapılınca sağlıksız durumlar yaşıyabilirsiniz.Bu nedenler kurban Bayramın’da beslenme kurallarına biraz daha dikkat ederek bu sorunlar ile karşılaşmanızı en aza indirecektir.Dengesiz beslenme sonucunda bayramda sindirim sistemi sorunları yaşıyabilirisniz ayrıca hazımsılık ve gaz sorunlarınada yol açabilir.

    Tatlı ve etin yemek masalarından eksik olmadığı bayram.Özellikle kurban etinin 24 saat dinlendirilmeis gerekmektedir.Etin sindiriminin daha kolay olması için bu oldukça önemlidir.

    Yani Kurban Eti kesildikten 24 saat sonra tüketilmelidir.Kurban eti yağlarından arındırılmalı o şekilde pişirilmelidir sağlık açısından bu oldukça önemlidir.Ayrıca etin yanında yapılan plav ve tatlı tüketilmeisde doğru değildir.

    Tatlı yemeklerden 2 saat sonra yenmelidir plav ve makarna türü besinler çok az miktarda tüketilmelidir.Kurban etini kavurma ve kızartma işlemlerindne uzak durmalısınız daha çok haşlama yada fırında tercih edilmeldiir.Ayrıca etin kısık ateşte pişirilmesi gerekmektedir.Özellikle Kurban Bayramında tatlı tüketiminde sütlü hafif tatlıları tercih etmeniz gerekmektedir.Bol şerbetli tereyağlı ağır tatlılardan uzak durulması gerekmektedir.