Kurabiye Tarifleri Resimli

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 1 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. ACIBADEMLİ KURABİYELİ KREMA


    [​IMG]

    Malzemeler
    Üç buçuk su bardağı süt
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    3 adet yumurta sarısı
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    9 çorba kasığı mısır nişastası
    12 adet acıbadem kurabiyesi

    KURABİYELİ KREMA TARİFİ

    Sütü vanilya ile kaynatıp soğumaya bırakın. Tozşekeri yumurta ve yumurta sarıları ile çırpın. Mısır nişastası ve sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Kaynamamasına özen göstererek kısık ateşte sürekli karıştırarak, krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı bir kaseye dökün. Üzerine elinizle kırdığınız 8 adet acıbadem kurabiyelerini katıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Daha sonra 4 kupa bölüştürün. Kalan acibadem kurabiyeleri ile süsleyerek servis yapın.

    UN KURABİYESİ TARİFİ


    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr. tereyağı veya margarin
    1/3 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    4-4,5 su bardağı un
    Üstüne serpmek için pudra şekeri

    UN KURABİYESİ TARİFİ

    Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin. Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

    KARAGÖZ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 su bardağı şeker
    1 adet yumurta
    125 gr tereyağı
    2 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    aldıgı kadar un

    KARAGÖZ KURABIYE TARİFİ

    Şeker, yumurta, tereyağı karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde bastırmadan yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri serpilip servis yapılır.