Künefe yaparken kullanılan peynir çeşidi nedir

'Bilgi Rehberi' forumunda Elfida tarafından 26 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Dil peyniri tuzsuz, sağlıklı, lezzetli yapısıyla özellikle tost peyniri, künefe peyniri ve kahvaltılık olarak kullanılmaya uygundur. En belirgin özelliği lifli yapısıdır. Tuz oranı düşük bu yüzden çocuklar ve yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen bir peynir çeşididir. Kuru maddedeki süt yağı oranı %45 tir. Ortalama 10 - 10.5 litre sütten bir kilogram dil peyniri üretilir. tamamen inek sütünden yapılır, kaliteli bir dil peyniri, lif lif rahatlıkla dağılabilmeli, üzerinde taze sütü hissetirmelidir. Taze olarak tüketilmelidir. Tazeliği önemlidir. Az tuzlu olması nedeniyle kalp hastaları tarafında tercih edilir. Aynı zamanda Künefe peyniri olarakta adlandirilir. Mozarella peyniriyle de çok benzerdir, tost ve pizza yapımında da harikalar yaratır.
     



  2. Dil peyniridir :f196: