Külçe Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Antakya külçe tarifi
    resimli külçe yapılışı
    Antakya külçesi nasıl yapılır

    Külçe Tarifi

    [​IMG]

    Kullanılan Malzemeler:

    Yarım kilo un
    1 paket kuru hamur mayası 2çay kaşığı çörek otu,
    2 çay kaşığı rezene çekilmiş olarak
    hamuru açmak için tereyağı ve zeytinyağı karışımı
    az tuz

    Tarifin Hazırlanışı

    Unun içine bütün malzemeleri katıp iyice yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
    Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıp yağla iyice açıyoruz bir ucundan tutup kaldırıp kıvırıyoruz
    bezeler bitince üzerine susam serpip tepsiye diziyoruz gene yağla üzerine az az bastırıp 200derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    Yağlı olur zannetmeyin asla yağlı olmuyor.
    Afiyet olsun.