Kudret Narı Yağı Nasıl Kullanılır

'Şifalı Bitkiler' forumunda EyLüL tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kudret Narı Yağı Nasıl Kullanılır
    Kudret Narı Yağı Faydaları
    Kudret Narı Yağı Nasıl ve Nerelerde Kullanılır

    Kudret Narının Faydaları, Kudret Narı Macunu, Kudret Narı Tohumu, Kudret Narı Yağı, Kudret Narı Bitkisi, Kudret Narı Kullanımı, Kudret Narı Faydaları: Halk arasında asırlardır mide hastalıklarının bas tedavisi olarak bilinen Kudret narı bütün tropikal Asya, Afrika ve Hindistan da yetişen turuncu renkli bir meyvedir.

    Kudret Narının faydaları şöyle bilinmektedir: Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

    Kudret Narının Kullanım Şekli Nasıldır?


    Taze meyve için: Kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.
    Tazesinin olmadığı zaman: Önce çekirdekleri temizlenen kudret narı, küçük küçük doğrandıktan sonra bir kiloluk bala karıştırılıyor. Ağzı kapalı şekilde bir ay kadar bekletilen karışım, hafif sulanabilir. Bozuldu sanmayın.’ Şeker hastalarının bu karışımı almalarının sakıncalı olabileceğini, bu nedenle zeytinyağı ile kullanımın daha uygundur : ‘Zeytinyağı, meyvenin içindeki etmenleri daha kolay emiyor.

    Halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor. Olgun meyveler bir kavanozun içerisine zeytinyağı ile konuyor. Ağzı kapatılan kavanoz bir ay bekletiliyor. Daha sonra aç karnına yemeklerden önce alınması öneriliyor. Hastanın rahatsızlığının şiddetine göre günde üç öğünden önce aç karnına bir kaşık alınabilir. kaynak-1 kaynak-2​